Meletakkan sesuatu bukan pada tempatnya

February 11, 2009 at 11:54 am (Donia oh donia, Melayu)

Malam minggu ari tu aku kuar dengan kawan aku, pas g makan ktorang lepak la kt dataran shah alam. dah lama tak lepak sekali jadi banyak la perkara yang di bualkan. dan diskusi kami telah membawa kepada 1 tajuk yang ramai orang sedar tapi tak semua nak ambil kisah. “meletakkan sesuatu bukan pada tempat nya”. 

Tu pun sebab kat depan kitaorang ada 1 kumpulan yang sedang lepak.. ada sorang awek tu duduk membelakangi kitaorang. muke cun, pakai tudung, tapi 1 perkara yang menarik tentang awek ni, dia pakai baju yang agak singkat, nampak celapong (celah ponggong!! huhu.. aku saje eja ‘punggung’ mcm tuh!)

contoh terbaik! huhu...

contoh terbaik! huhu...

Member aku cakap ni la salah satu contoh ‘meletakkan sesuatu bukan pada tempatnya’. aku tak tau yang mana ‘salah letak’ tu, tudung @ baju yang singkat, mungkin juga kombinasi kedua-dua tu. Aku counter member aku,

aku: tapi bdk pompuan tak hipokrit, dia ada aset utk di ‘show off’, dia bangga dengan lurah tempat keluar taik tuh, biarkan jer la.. walaupun macam tu dia tetap bertudung kan! * provokasi.. haha*

kwn aku: tu la dia, macam aku cakap, dia meletakkan sesuatu bukan pada tempatnya. ok jer dia nak bertudung tapi bila nampak celapong, tu yang jadi tak ok! tak pun ok jer klu dia nk ‘show off’ dia nye lubang taik tapi bila dia pakai tudung, nampak macam takde ‘nilai’ tudung yang dia pakai tuh! Ni bukan soal hipokrit, ni soal ‘hormat’. dia tak hormat dengan tudung yang dia pakai tuh! kalau cakap “baik takyah pakai tudung” x bleh, tu mcm menggalakkan dia tak bertudung. Macam orang yang pakai kopiah tapi pegi lepak kat aloha, memang la pakai kopiah/songkok tu bagus tapi tengok la tempat yang dia pegi, kalau pegi masjid/surau kira ok la.. tp klu g clubbing nak pakai songkok, tu pun di kira meletakkan sesuatu bukan pada tempat nya.. macam tu gak klu g masjid pakai baju rockers yang ada gambar kambing boer kat belakang. Niat dia nak g semayang tu betul tapi apa yang dia pakai tu kurang betul. kalau dia cakap dia suka pakai baju tu, dan dia tak hipokrit dgn tuhan dia sbb dia seorang rockers. dia patut fikir yang mana lagi penting, hipokrit atau hormat?lain la kalau pakai baju ada tengkorak unta kat belakang time nak pegi gigs! takde sape pun yang peduli coz sesuai dengan acara.

apa2 pun dalam perkara ni, soal hipokrit atau tidak itu tak timbul langsung.. yang penting kena pada masa/tempat/keadaan.

nak contoh lagi? pakai la seluar slack complete dengan bow & kot! pastu pergi la snokerling! kalau orang tanya kenapa ko berpakaian macam tu dan ko pun jawab “saya orang korporat, saya taknak hipokrit dengan anda semua”. Xpun, pakai baju kurung lengkap dengan tudung labuh pastu minum arak.. atau pun pakai tube dgn short pastu baca al-quran.. ada betui la itu mcm?? tu la diorg ni, akal ada tp kadang2 lupa nak pakai. tu la dia..

aku: haha…….. dah la, jom balik. tengok awek depan ni lama2 bahaya gak! ko xpe la, dah ada bini.. aku??

kwn aku: haa, tu la.. aku pun nk blk gak ni.. sian bini aku tinggal sorang2.. lagi pun sok tak keje.. hehe…

aku: ko memang seorang jantan! haha…

* ada part aku saje tokok tambah untuk menyedapkan lagi cerita aku.. jgn bimbang, x taruk ajinomoto.

Advertisements

18 Comments

  1. .YM Genduts. said,

    hahahahaaa!!!!ko ni..
    mesti dgn si besfwen ko ni!!
    huhu..
    tp..
    ko tak rase ke..tu mcm tangkal??
    *wonder*

  2. .YM Genduts. said,

    teringat kat satu kes ni,org tawau,beragama Islam..
    wat tatu kat lengan…nama “Allah”
    katenye untuk protect diri..
    logik tak cara dia protect diri?

  3. levisgolok said,

    tangkal?? mmg tangkal pun agaknye.. tangkal nak bg org blkg x senang duduk.. :p

  4. .YM Genduts. said,

    hahahahaaa!!!
    tu laaa kesannya..
    kire tangkal dier berkesan la tu..
    sbb ader yang tak senang duduk buat evaluation sendiri..
    hahaha:))!

  5. fariz said,

    Kalau pakai kopiah pastu pergi merusuh, baring atas jalan raya, baling batu pada kereta diraja…

    adakah ianya sama dengan “meletakkan sesuatu bukan pada tempatnya”?

  6. levisgolok said,

    sama la tu.. nak merusuh pakai la baju perisai, nanti kena tembak dengan peluru getah pun x sakit! huhu… thanks fariz sudi dtg sini.. 😀

  7. airland said,

    itu arr Islam yg maju.. sentiase up 2 date..hehehe

  8. Anonymous said,

    wow ada pic lagi tak?

  9. ray said,

    wow!cantek la brader..apasal pompuan tu tak nmpakin smua ya?ni pompuan bkan lgi seksi tp seksa dh mta memandang..hahaha..npa dia tak pkai bju singan pusat ye?haha..itu bru lucu..pkai tdung..bju smpai pusat je..tak best la brader ahahaha..lbih baek aku cri pommpuan yg betul2..betul ngak brader?..

  10. catie said,

    kalo nak pakai g string dan seluar ketat2, tak payahla pakai tudung. menjatuhkan maruah warga gadis2,dan ibu2 lain yg bertudung.
    Pastu tambah dosa sendiri, dosa kat parent and dosa kat org yg melihatnye.
    ni niat pon dah tau,pakai g string untuk menampakan lekuk bontot tu. kalo pelacur tkpela. Pelacur pon ade maruah diri.

  11. levisgolok said,

    tapi kan! biasa nya klu brg2 yg terdedah ni value nye da turun. kire x fresh lg la….
    agak2 brape hrge nye? huhu….

  12. pak mail said,

    wah,baik punyer..

  13. gadis berhijrah said,

    sy skong ap yang saudari katakan bncang kn brsme kwn tu……lau stkat pkai tdung nk tutup rmbut yg rosk or xcntk,,,,,xboleh gak…..mgkn wanita itu terlupa yang bju dia xcukup pnjang ktika proses memilih dn membeli lalu membayar

  14. levisgolok said,

    eh.. aku lelaki le, bukan saudari… tapi kan, bukan ker girl ni suka shopping. jarang la dengar girl yg shopping tak tgk detail, even benang terlebih pun dia boleh nampak.. so xnk la psl size tu dia bleh x perasan. pelik!

  15. nur aiman said,

    saya suka kenyataan pasal gadis bertudung sebab rambut tak cantik. sebab saya rasa mmg betul ckp gadis tu. tudung dh jd sekadar fesyen je zaman skrg. ianya dh tak dilaksanakn kerana islam lg. byk yg saya tgk org pakai tudung sbb rambut mereka golong2. tak lurus. ada gak sebab dipaksa pakai oleh mak bpk. jd jiwa memberontak nak berfesyen itula jd gitu kot.

  16. just a word said,

    tobat !

  17. smilin face said,

    siapakah gadis yg pakai thong tuu…? bertuah pak we dia….

  18. smilin face : ) said,

    wow…gerammmnyer..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: